
KVÁSKOVÝ CHLEBA - pro pokročilé
OPEN CRUMB
Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu
PRO POKROČILÉ

Na kurzu si osvojíte:
- jak na silný kvas
- jaký kvas použít a za jakých okolností
- druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
- jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
- celozrnné mouky, čerstvě mleté mouky
- kaše, zápary
- autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
- způsoby překladů těsta
- jak pracovat s těstem
- jak stáčet chléb do ošatky a neponičit ho
- jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
- co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
- a mnohem víc...
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.
Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.
Počet účastníků: 8
cena: 2490,-
KVÁSKOVÝ CHLEBA - PRO POKROČILÉ
Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu

BAREVNÝ CHLEBA
- jak na silný kvas
- jaký kvas použít a za jakých okolností
- druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
- jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
- barvy, druhy, síla barvení
- autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
- způsoby překladů těsta při barvení
- jak pracovat s těstem
- jak stáčet chléb do ošatky a neponičit barvu
- jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
- co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
- způsoby barvení chleba
- jaké přírodní barvy fungují
- druhy přírodních barev
- na co si dát pozor
- a mnohem víc...
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.
Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.
Počet účastníků: 8
KVÁSKOVÝ CHLEBA - nejen pro ZAČÁTEČNÍKY
Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu KROK ZA KROKEM. Kurz je určen jak pro úplné začátečníky, tak i ty, co si potřebují vše ujasnit a upevnit si znalosti, aby mohli posunout své pekařské umění.
Na kurzu si osvojíte:
- co je kvas a jak se o něj starat
- jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
- pojmy autolýza, fermentolýza a jejich druhy, jak se od sebe liší
- jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
- jak stáčet chléb do ošatky
- jak správně péct
- co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
- druhy kvasu
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.
Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.
Počet účastníků: 6
cena: 2.290,-
CROISSANT
Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz CROISSANT KROK ZA KROKEM.

Na kurzu budeme pracovat jak s hotovým těstem, tak se naučíte těsto od úplného začátku.
- příprava těsta
- příprava másla
- laminace
- různé druhy tvarování
Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k laminaci, tvarování i pečení. Stejné těsto si od základu na místě i připravíme.
Vysvětlíme si techniku laminace krok za krokem, která je klíčem k úspěchu.
Počet účastníků: 4
cena: 3.490,-