KVÁSKOVÝ CHLEBA - pro pokročilé

OPEN CRUMB


Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu 

PRO POKROČILÉ

Na kurzu si osvojíte:

  • jak na silný kvas
  • jaký kvas použít a za jakých okolností
  • druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
  • celozrnné mouky, čerstvě mleté mouky
  • kaše, zápary
  • autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
  • způsoby překladů těsta
  • jak pracovat s těstem
  • jak stáčet chléb do ošatky a neponičit ho
  • jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • a mnohem víc...


Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.

Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.

Počet účastníků: 8

cena: 2490,- 


KVÁSKOVÝ CHLEBA - PRO POKROČILÉ


Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu

BAREVCHLEBA 

Na kurzu si osvojíte:
  • jak na silný kvas
  • jaký kvas použít a za jakých okolností
  • druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
  • barvy, druhy, síla barvení
  • autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
  • způsoby překladů těsta při barvení
  • jak pracovat s těstem
  • jak stáčet chléb do ošatky a neponičit barvu
  • jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • způsoby barvení chleba
  • jaké přírodní barvy fungují
  • druhy přírodních barev
  • na co si dát pozor
  • a mnohem víc...


Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.

Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.

Počet účastníků: 8


KVÁSKOVÝ CHLEBA - nejen pro ZAČÁTEČNÍKY

Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu KROK ZA KROKEM. Kurz je určen jak pro úplné začátečníky, tak i ty, co si potřebují vše ujasnit a upevnit si znalosti, aby mohli posunout své pekařské umění.

Na kurzu si osvojíte:

  • co je kvas a jak se o něj starat
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
  • pojmy autolýza, fermentolýza a jejich druhy, jak se od sebe liší
  • jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
  • jak stáčet chléb do ošatky
  • jak správně péct
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • druhy kvasu

Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba. 

Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim. Za poplatek si můžete v kavárně koupit kávu, zákusek a vše, co bude v tu dobu v kavárně v nabídce.

Počet účastníků: 6

cena: 2.290,- 


CROISSANT

Ve spolupráci s kavárnou Chutě zvu tě jsme pro Vás připravili kurz CROISSANT KROK ZA KROKEM. 

Na kurzu budeme pracovat jak s hotovým těstem, tak se naučíte těsto od úplného začátku.

  • příprava těsta
  • příprava másla
  • laminace
  • různé druhy tvarování

Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k laminaci, tvarování i pečení. Stejné těsto si od základu na místě i připravíme.

Vysvětlíme si techniku laminace krok za krokem, která je klíčem k úspěchu.

Počet účastníků: 4

cena: 3.490,- 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.