Ve spolupráci se studiem KUCHTY.CZ v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu
PRO POKROČILÉ - chleba typu OPEN CRUMB

Na kurzu si osvojíte:
- jak na silný kvas
- jaký kvas použít a za jakých okolností
- druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
- jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
- autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
- způsoby překladů těsta
- jak pracovat s těstem
- jak stáčet chléb do ošatky a neponičit ho
- jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
- co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
- a mnohem mnohem víc...
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba.
Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim, kávu, zákusek.
Počet účastníků: max 10
Cena: 2490,- Kč
Prosím, vyplňte ZÁVAZNOU přihlášku a odešlete. Pokud se chcete na něco zeptat, dotaz do zprávy. Děkuji.
Ve spolupráci se studiem KUCHTY v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu
KVÁSKOVÝ CHLEBA - nejen pro ZAČÁTEČNÍKY
ŽÁDNÝ VYPSANÝ TERMÍN
Na kurzu si osvojíte:
* co je kvas a jak se o něj starat
* jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
* pojmy autolýza, fermentolýza a jejich druhy, jak se od sebe liší
* jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
* jak stáčet chléb do ošatky
* jak správně péct
* co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
* druhy kvasu
Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba. Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim.
Počet účastníků: max 6
Cena: 2490,- Kč
Ve spolupráci se studiem KUCHTY v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz
CROISSANT
Termín:
ŽÁDNÝ VYPSANÝ TERMÍN
Na kurzu budeme pracovat jak s hotovým těstem, tak se naučíte těsto od úplného začátku.
- příprava těsta
- příprava másla
- laminace
- různé druhy tvarování
- jak na croissanty z kvasu
- jak na croissanty z droždí
- náplně
- a mnohem mnohem více....
Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k laminaci, tvarování i pečení. Stejné těsto si od základu na místě i připravíme a společně upečeme.
Vysvětlíme si techniku laminace krok za krokem, která je klíčem k úspěchu.
Ukážeme chyby, a jak jim předcházet.
Počet účastníků: max 6
Cena: 3490,- Kč


