Ve spolupráci se studiem KUCHTY.CZ v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu

PRO POKROČILÉ - chleba typu OPEN CRUMB

Termíny:

04.11.2023 10-17 hod. 

Na kurzu si osvojíte:

  • jak na silný kvas
  • jaký kvas použít a za jakých okolností
  • druhy kvasu, rozdíl mezi nimi
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení s dlouhou fermentací
  • autolýza, slaná autolýza, studená autolýza
  • způsoby překladů těsta
  • jak pracovat s těstem
  • jak stáčet chléb do ošatky a neponičit ho
  • jak správně péct (nádoba, kámen, litina, smalt)
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • a mnohem mnohem víc...


Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba. 

Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim, kávu, zákusek. 

Počet účastníků: max 10

Cena: 2490,- Kč

Prosím, vyplňte ZÁVAZNOU přihlášku a odešlete. Pokud se chcete na něco zeptat, dotaz do zprávy. Děkuji.


Ve spolupráci se studiem KUCHTY v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz pečení chleba z kvasu 

KVÁSKOVÝ CHLEBA - nejen pro ZAČÁTEČNÍKY

ŽÁDNÝ VYPSANÝ TERMÍN

Na kurzu si osvojíte:

* co je kvas a jak se o něj starat
* jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
* pojmy autolýza, fermentolýza a jejich druhy, jak se od sebe liší
* jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
* jak stáčet chléb do ošatky
* jak správně péct
* co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
* druhy kvasu

Na kurzu si společně upečeme chleba z předem připraveného těsta, zaděláme na chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupajícího chleba. Dostanete skripta s recepty, malé občerstvení, pitný režim.

Počet účastníků: max 6

Cena: 2490,- Kč


Ve spolupráci se studiem KUCHTY v Tišnově u Brna jsme pro Vás připravili kurz 

CROISSANT

Croissanty jsem se učila v Bratislavě u výborného pekaře Sergeje Nováka. Jeho techniku a mé poznatky Vám velmi ráda předám. Na místě se bude pracovat jak ručně, tak na elektrické i ruční vyvalovačce. 

Termín:

ŽÁDNÝ VYPSANÝ TERMÍN

Na kurzu budeme pracovat jak s hotovým těstem, tak se naučíte těsto od úplného začátku.

- příprava těsta
- příprava másla
- laminace
- různé druhy tvarování

- jak na croissanty z kvasu

- jak na croissanty z droždí

- náplně

- a mnohem mnohem více....

Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k laminaci, tvarování i pečení. Stejné těsto si od základu na místě i připravíme a společně upečeme.
Vysvětlíme si techniku laminace krok za krokem, která je klíčem k úspěchu.

Ukážeme chyby, a jak jim předcházet.


Počet účastníků: max 6

Cena: 3490,- Kč



Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.