Kváskový chleba základy 

Níhov č. 27 - bududub

Pečení se koná 10:00-16:00 ve světnici domu č.27 v Níhově. Společně s Petrou Burianovou si upečeme pšenično-žitný chleba z předem připraveného těsta, žitnou cihličku, zaděláme na pšenično-žitný chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupavého chleba.


Popis

Máte pocit, že upéct chleba je těžší než stavba vesmírné lodě? Nezoufejte, není tomu tak. Stačí jen pár maličkostí, které je potřeba se dozvědět a chleba se pro Vás stane hračkou. Naučíme se, co je kvas a jak o něj pečovat. Probereme mouky, pojmy spojené s pečením, ty známé i neznámé, abyste konečně věděli, o čem se v pekařských kuloárech mluví. Vychytáme běžné chyby a projdeme si celý proces výroby kvasového chleba. Jednoduše a s lehkostí. 6 hodin plných informací a mouky úplně všude.

Na kurzu si osvojíte:

  • co je kvas, a jak se o něj starat
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
  • pojmy autolýza, fermentolýza, jejich druhy a jak se od sebe liší
  • jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
  • jak stáčet chléb do ošatky
  • jak správně péct
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • druhy kvasu

Součástí pečení jsou skripta s recepty. O občerstvení a pitný režim bude s láskou postaráno.

Přihlášky zde


______________________________________________________________


Plundrové pečivo 

Níhov č. 27 - bududub

Pečení se koná 10:00-17:00 ve světnici domu č.27 v Níhově. Společně s Petrou Burianovou si upečeme pečivo z plundrového těsta, na které nedaly naše prababičky dopustit a dnes se z něj například připravují tolik módní croissanty.


Popis

Do válení plundrového těsta se doma pouští jen málokdo. A vlastně se není čemu divit. Připravit tento druh těsta je trochu složitější. Udělat plundrové těsto totiž vyžaduje jistou dávku píle a trpělivosti, výsledek ale stojí za to. Základy plundrového těsta se Bára učila v Bratislavě u výborného pekaře Sergeje Nováka a jeho techniku a mé poznatky Vám ukáže tak, aby to pochopil každý. Překládané kynuté těsto plné voňavého másla, krémů, džemů a čerstvého ovoce ze zahrady. To vše se v tomto zázraku skrývá a vy posunete své pekařské umění do jiných chuťových sfér. Toto těsto má nespočet možností, jak ho vytvarovat a naplnit. Budeme pracovat ručně, ale ukážeme si i proces na vyvalovačce. 7 hodin plných informací a mouky s máslem úplně všude.

Na kurzu si osvojíte:

  • přípravu těsta
  • přípravu másla
  • laminaci – překlady těsta
  • různé druhy tvarování
  • jak na plundru z kvasu
  • jak na plundru z droždí
  • náplně

Součástí pečení jsou skripta s recepty. O občerstvení a pitný režim bude s láskou postaráno.

Přihlášky zde

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky